Експерти розповіли про постковидні методи контрацепції / фото REUTERS

Сексолог і лікар Елеонора Дрегер відповіла на популярні питання про секс в умовах пандемії.

Як пише The Guardian, експерт пояснила, чому оральний секс скорочує шанси заразитися COVID-19 на відміну від звичайних поцілунків, і зазначила користь занять сексом на природі. 

Читайте такожПсихолог розповіла, з якими секс-проблемами зіткнулися українці на карантині

Відео дня

Дрегер зазначає, що коронавірус - «це не інфекція, що передається статевим шляхом у звичайному розумінні цього терміна», тому у партнерів буде менше шансів заразитися, якщо вони займаються оральним сексом або сексом без поцілунків.

Однак експерт попереджає: "не варто бути занадто буквальними". Вірус можна знайти не тільки в слині, але також у спермі та в екскрементах. Відсутність обміну слиною знизить ризик зараження, але не гарантує повну безпеку. 

Сексолог також зазначила, що маски - це нові презервативи. Але навіть звична контрацепція не запобігає передачі інфекції. Тому експерти в області етикету і сексуального здоров'я сходяться на думці, що люди все одно не будуть займатися сексом в масках — «цього очікувати нереально». 

Спеціаліст не гарантує, що секс на відкритому повітрі безпечніший, ніж в приміщенні, однак факт залишається фактом: «COVID-19 легше передається в закритих, погано провітрюваних приміщеннях».

Секс і пандемія: що відомо