Канадські вчені встановили, що перегляд порно не впливає на відносини з партнером \ фото: ua.depositphotos.com

Дослідники з Канади спростували широко поширену точку зору про те, що перегляд порнофільмів негативно впливає на відносини з партнером.

Читайте такожНазвано п'ять секс-поз, Які найбільше люблять чоловіки Канадські вчені, які опублікували дослідження в Journal of Social and Personal Relationships, доводять, що перегляд порно не впливає на якість відносин з постійним партнером і не залежить від нього, передає medikforum .

Тобто, якщо людина задоволена своїм сексуальним життям вона все одно буде дивитися порноролики, як і в разі, якщо вона не задоволена.

Відео дня

В ході дослідження було опитано одностатеві і різностатеві пари у віці від 18 до 70 років, які відповідали на запитання анкет про секс і відносини. Канадські вчені після аналізів 13 тис. анкет з'ясували, що більше 75% чоловіків і близько 50% жінок регулярно цікавляться порнографією. При цьому не існує ніякої залежності від ступеня задоволеності відносинами і чистотою переглядів порно. У чоловіків гетеросексуальної орієнтації після перегляду порно інтерес до «живого» сексу дещо знижувався, а ось у жінок і представників ЛГБТ підвищувався.

Це несподіваний висновок вчених, оскільки раніше дослідження на цю тему доходили протилежних висновків. Вчені та психологи говорили про те, що перегляд порноматеріалів викликає у людини нереалістичні очікування від сексу, які ніколи не виправдовуються. За їхніми словами, те, що людина бачить в порнофільмах, практично не буває в реальному житті, люди так себе не ведуть у ліжку, не практикують таку поведінку і манеру спілкування. В результаті, любителі порно очікують від своїх партнерів того, що вони не можуть їм дати, як щодо зовнішності, так і якихось практик сексу, а також його тривалості. Це призводить до розчарування і прагнення задовольняти свої бажання виключно візуальним шляхом.

Новини, які можуть вас зацікавити: