Неможливість забути колишнього партнера може виникати з кількох причин \ фото: ua.depositphotos.com

Багато жінок на прийомі у психотерапевта зізнаються, що не можуть почати нормальних відносин, тому що досі не відпускають з думок свого колишнього партнера.

Все тому, що жінка пам'ятає, якою вона була з чоловіком - щасливою, веселою, радісною. Вона зберегла ті почуття, які з ним відчувала, і хоче їх повернути.

Незавершений досвід. Наприклад, була якась обіцянка, дія або домовленість, непрожиті почуття. Можливо, незавершеність у тому, що дівчина по-справжньому не усвідомила розрив і продовжує жити в ілюзіях і не розуміє, що стосунки закінчилися. Вона сподівається, що їх можна повернути.

Відео дня

Нестача віри у себе. Здається, що кращих стосунків уже не буде, це ідеальний досвід, тому хотілось би до нього повернутися.

Читайте такожПсихолог розказав, як безболісно закінчити роман: 8 порадЖалість до себе. "Я така нещасна, нікому більше не потрібна". Тут спостерігається низька самооцінка. Жалість до себе - це погане почуття, яке її вбиває.

Злиття пари. Це коли у стосунки вступають не дві дорослі особи, а такі собі "половинки одного цілого". Зазвичай ці "половинки" після розриву не можуть жити одне без одного.

Як з цим справитися розповіла психолог Наталія Єжова. За її словами, по-перше, "потрібно повернутися в себе і зрозуміти, що саме я переживала ці почуття, у мене вони виникали. А якщо виникли з однією людиною, значить, виникнуть і з іншою".

"Друге - важливо все-таки закінчити минулий досвід, зрозуміти, що ви розійшлися, і повернутися неможливо. Настав час дивитися тільки вперед, у майбутнє", - зазначає Єжова. Для цього, рекомендує психолог, потрібно попрацювати зі своєю самооцінкою, подбати про себе, щоб "відростити" цю "другу половинку" і стати цілісною особистістю.

"І тоді до нас притягнеться така ж цілісна людина", - зазначила фахівець, пише nashamama.

 Вас також можуть зацікавити новини