У всіх трапляються ночі кохання, сліди яких видно на наступний день. Нічого поганого в цьому немає: засоси — це ті ж синці, і проходять самі через кілька днів.

Але якщо тобі доведеться вийти на роботу, де колеги помічають, навіть коли ти поміняла марку тонального крему, а тобі не хочеться ставати об'єктом чиєїсь цікавості, ось тобі 6 способів позбавитися від засосу, пише Cosmo.ru.

Ложка

Відео дня

Візьми звичайну столову ложку, поклади її в холодильник на 8-10 хвилин, щоб вона охолола. Потім дістань і прикладай до засосу. Холод завадить крові випливати з пошкоджених судин, а значить, і синець буде меншим. Зверни увагу, цей трюк спрацює тільки протягом півгодини після виникнення засоса, так що поспішай.

Теплий компрес

Минуло два дні, а засос все ще "виблискує" всім на заздрість? Пробуємо теплий компрес. Він повинен розохотити циркуляцію крові в пошкодженій області — прикладай змочений теплою водою рушник на 10 хвилин, кілька разів в день. Зрештою, засос почне "вицвітати".

Банан-рятувальник

Звучить безглуздо (не дурніше, ніж "як позбутися від засоса"), але це допомагає. З'їж банан, а шкірку "їстівною стороною" приклади до засоса на 10-30 хвилин. Повторюй трюк двічі в день. Навіть якщо це не загоїш синяк, ти отримаєш відмінну дозу вітамінів групи В.

Масаж

М'ятна олія допоможе зменшити розмір та "барвистість" засоса. Тільки переконайся, що конкретно те масло, яке є у тебе, можна наносити на шкіру — завжди використовуй тільки розведене ефірне масло. Співвідношення приблизно таке: 12 крапель масла-основи (кокосового або оливкової) і 1-2 краплі ефірного масла.

Читайте такожСексолог розповіла, що дратує чоловіків у ліжку

І обов'язково спочатку перевір, що у тебе немає алергічної реакції, а то будеш ходити не тільки з засосом, але і з висипом по всьому тілу. Невелику кількість масла нанеси на засос і злегка масажуючи.

Якщо у тебе немає масла, нанеси трохи пасти на зубну щітку і "почисть" синяк.

Побільше вітаміну К

Брокколі, кейл, шпинат і бурий рис — вдаримо вітамінами по засосу! Змішай це все в салат і їж. На сам засос можеш нанести крем, який зазвичай використовують від мішків під очима, — як правило, він містить вітамін К.

Вони все одно з'являються!

Якщо ти володарка тонкої чутливої шкіри і засоси у тебе з'являються, навіть коли поцілунок був безневинний, нанось побільше зволожуючого крему на шию. Коли шкіра зволожена, є шанс, що засос розтане, не розпочавшись.