Саме на відкритості партнерів будується їхня довіра один до одного \ фото: ua.depositphotos.com

Якщо поспілкуватися з парами, які щасливо прожили десятки років, то можна дізнатися від них дуже прості істини здорових відносин.

Читайте такожПсихологи назвали типи людей, які найбільше схожі до зрадНайголовніші з них зібрало видання cosmo.com.ua.

Не накопичувати, а висловлювати почуття і емоції

Відео дня

Саме на відкритості партнерів будується їхня довіра один до одного. Якщо хтось не може або боїться говорити про те, що відчуває, нічого хорошого з відносин не вийде.

Не звинувачувати партнера в своїх проблемах

Підсвідомо люди розуміють, що їх кохані ні в чому не винні. Але саме вони опиняються поруч, тому приймають на себе удар звинувачень у всіх бідах. Це неправильно і дуже псує відносини.

Навчитися слухати кохану людину

Слухати в прямому сенсі слова. Вникати в її розмови і роздуми, брати в них участь і бути повноправною частиною всіх історій, а не тільки спостерігачем.

Частіше обговорювати плани та ідеї

Здається, навіщо присвячувати партнера в свої наміри записати на йогу, якщо можна поставити перед фактом? Але ж це не дуже шанобливо. І суть не в тому, щоб питати у хлопця дозволу, а в тому, щоб він знав і розумів твої інтереси. 

Знайти справу на двох

Це можуть бути відеоігри, прогулянки на велосипедах, походи в кіно або театр. Не важливо, чим ви будете займатися разом. Головне - це ще одна можливість пізнавати один одного.

Поважати особистий простір партнера

Це взагалі маст хев, без якого відносини приречені на об'юзивність з чиєїсь сторони. Кожен партнер має повне право залишатися наодинці, займатися хобі, присвячувати час захопленням або навіть відпочивати окремо від коханої людини. І це нормально. Ненормально, коли люди божеволіють один без одного.

Вміти прощати

Розбиту чашку, запізнення на річницю і зраду. Звичайно, вирішувати завжди тобі. Але, якщо відчуваєш, що кохана людина сильно кається або усвідомлює дурість свого вчинку, не потрібно йти на поводу у порад подруг і ставити крапку в стосунках, яким би жахливим не був його проступок.

Вас також можуть зацікавити новини