При "Омікроні" температура може свідчити про важку форму захворювання, попередив лікар / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Поки що не можна сказати, що штам COVID-19 "Омікрон" – легка застуда, це такий самий важкий коронавірус, який може досить серйозно вражати легені.

Якщо при "Омікроні" температура не падає довгий час, є 37,5 і вище, це може бути ознакою важкого перебігу захворювання, розповів львівський лікар Тарас Жиравецький на своєму каналі в YouTube.

За його словами, це найпростіший симптом. 

Відео дня

"Є варіант важкого ковіду з нижчою температурою, але, знову ж таки, дуже часто пацієнти думають, що температура була три дні, а потім впала до 36,2 – все добре – ні, тобто на шостий, сьомий, восьмий день може знову піднятися температура, і знову створити проблему, яка потребує, досить часто, стаціонарного лікування…", – додав медик.

Раніше Тарас Жиравецький говорив, що для того, щоб легше перенести коронавірус, температуру варто збивати.

Нагадаємо, наприкінці січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав, що в Україні стартував новий спалах COVID-19, спровокований "Омікроном". Очільник МОЗ зазначав, що новий штам коронавірусу діагностували вже у 20 областях нашої держави.

За даними міністерства, перші симптоми "Омікрону" в інфікованих з’являються у середньому через три доби. Одним із симптомів цього штаму є лихоманка.

Записатися на вакцинацію в Україні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини: