15 осіб, які звернулися по медичну допомогу, мали назофарингіальні симптоми УНИАН

На Херсонщині після погіршення екологічної ситуації до закладів охорони здоров’я Чаплинського та Каланчацького районів звернулися 23 особи, з них 10 дітей.

Читайте такожЧерез викиди в Криму з Херсонської області майже 200 дітей відправили на оздоровлення (фоторепортаж)

Як повідомляє Управління інформаційної політики Херсонської ОДА, такими є дані станом на 16.00 7 вересня.

Відео дня

15 осіб, які звернулися по медичну допомогу, мали назофарингіальні симптоми, з них 5 дітей; висипи на шкірі – 8 осіб, з яких дітей – 5.

До дитячої обласну лікарні госпіталізовано 4 дитини, з яких двоє - з проблемних територій.

Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації організовано виїзди бригад лікарів до сіл Каланчацького та Чаплинського районів для обстеження населення, в першу чергу, дітей, додали в управлінні.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопську) металеві предмети покривалися іржею, з дерев опало листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах подекуди лежать мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень жителів до медустанов, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

Окупанти заявили, що зупинять завод на два тижні, однак, за деякими даними, він досі працює, також було ухвалено рішення евакуювати дітей і жінок.

За даними української розвідки, погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму сталося в результаті потрапляння снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.

6 вересня у МОЗ України запевнили, що рівень концентрації шкідливих речовин в Херсонській області не перевищено, загроз здоров’ю громадян немає.

7 вересня у ряді населених пунктів Херсонської області на адмінмежі з Кримом було призупинено навчання в школах і дитсадочках. Дітей відправили на оздоровлення в табори на Чорноморському узбережжі.

Також 7 вересня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив, що «інформація про можливі випари з кислотного накопичувача на кримському заводі «Титанові інвестиції» не підтвердилася. Проте відкритим залишається питання викидів з самого заводу».

Сьогодні, 8 вересня, у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб заявили, що випадків хімічного отруєння серед жителів Херсонської області внаслідок викиду хімікатів не зафіксовано, тому потреби в евакуації населення немає.