Сьогодні у селі Станишівка на Житомирщині відкрито “Клініку, дружню до молоді”.

Як передає кореспондент УНІАН, у відкритті клініки взяли участь представники Житомирської облдержадміністрації, керівництво району, громадськість.

«Клініка, дружня до молоді» функціонуватиме на базі Житомирської центральної районної лікарні.

Відео дня

Клініку, розраховану на кілька десятків молодих пацієнтів, відкрито в рамках співробітництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду України.

Новий заклад покликаний вирішити проблеми ризикової поведінки сучасних підлітків.

Молодим людям, які будуть звертатись до клініки, гарантується повна конфіденційність. У клініці молоді люди зможуть отримати консультацію гінеколога, психолога, підліткового лікаря та дерматолога. Фахівці допоможуть пацієнтам знайти відповідь на будь-яке запитання, пов`язане із психологічними чи фізичними проблемами.

Основний напрямок роботи колективу клініки полягає у популяризації безпечної поведінки та здорового способу життя. Також у центрі будуть проводитись тренінги і надаватись консультації з профілактики ВІЛ/СНІДу, хвороб, що передаються статевим шляхом, небажаної вагітності, ризикової поведінки: ін’єкційна наркоманія, тютюнокуріння, алкоголізм тощо.

Як повідомлялося, за сприяння Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) на початок вересня цього року в Україні діяли вже 77 “Клінік, дружніх до молоді”, у формі центрів, відділень або кабінетів у різних областях України.