Кімнатні рослини виділяють воду в повітря і поглинають вуглекислий газ / фото medikforum.ru

Наявність рослин у будинку може зробити нас здоровими за рахунок поліпшення якості вдихуваного повітря та насичення його великою кількістю кисню.

Дослідники виявили, що такі кімнатні рослини як лілія миру і плющ вважаються «голодними», оскільки вони потребують багато води і сонячного світла. Однак їхні потреби позитивно впливають на атмосферу в приміщеннях, повідомляє MedikForum.

Читайте такожУ деревовидних піонах знайшли ліки від раку

Відео дня

Кімнатні рослини виділяють воду в повітря і поглинають вуглекислий газ, у відповідь даючи кисень. Це дуже доступний за вартістю і простий спосіб захисту від сухості шкіри і проблем з диханням або пов'язаних з легенями хвороб, як вважають дослідники.

Вчені оцінили вплив різних рослин на повітря у приміщеннях. Виявилося, що лілія миру і плющ є найкращими, оскільки вони поглинають максимальну кількість вуглекислого газу і води. Дослідники наголошують, що людина сьогодні проводить до 90% часу в приміщеннях. Саме тому рослини з високим ступенем виділення кисню та води в атмосферу забезпечують найкращу вологість у приміщеннях. Висока вологість сприяє нормальному зволоженню шкіри. Якщо ж наша шкіра постійно сохне, то це сприяє подразненням і виникненню різних проблем з диханням або синусових інфекцій.

Раніше медики розповіли про супервластивість лаванди: вона здатна зняти тривожність пацієнтів перед операцією.