68% курців готові відмовитися від сигарет на користь альтернативних нікотиновмісних продуктів – світове дослідження

Значна кількість курців не готові повністю кинути палити, але готові перейти на потенційно більш безпечні альтернативні тютюнові вироби – такі як електронні сигарети або системи нагріву тютюну.

Такі результати глобального дослідження, проведеного в 13 країнах, міжнародної соціологічної та консалтинговою групою Povaddo.

Водночас як четверо з п'яти опитаних респондентів розуміють, що є необхідність відмовитися від куріння сигарет, лише трохи більше половини з них (55%) заявили, що мають достатньо інформації для прийняття виваженого рішення.

Відео дня

90% опитаних чули про електронні сигарети. 68% теперішніх курців заявили, що вони з більшою ймовірністю перейдуть на електронні сигарети або системи нагріву тютюну, якщо у них буде чітке розуміння, що ці продукти відрізняються від сигарет. Найбільший відсоток готовності такого переходу демонструє Латинська Америка (80-85%) – імовірно, через недостатність доступу до інформації про альтернативні системи доставки нікотину.

«На даний час існує величезна кількість дезінформації про продукти без тютюнового диму, і це викликає плутанину. Це одна з найбільших перешкод, з якими стикається світ, щоб стати вільним від тютюнового диму. Реальність така, що є кращі опції для дорослих курців, які не кидають палити. Про ці альтернативи важливо говорити на глобальному рівні, ґрунтуючись на наукових дослідженнях і фактах», – заявив головний виконавчий директор Philip Morris International Яцек Олчак.

Як показує дослідження, відмова від куріння або перехід на більш безпечні альтернативи може мати позитивний вплив на особисті та соціальні відносини колишніх курців.

Так, 48% опитаних, які переключилися з сигарет на альтернативні тютюнові вироби, відзначили поліпшення відносин з сім'єю і друзями.

53% курців або раніше курців серед респондентів відчували незручність при спілкуванні з некурящими друзями.

На основі даного дослідження Philip Morris International підтримує глобальний рух #Unsmokeyourworld - це ініціатива, покликана об'єднати спільноту людей, які можуть прискорити зміни в охороні здоров'я,посиливши ідею про те, що відмова від сигарет і нікотину в цілому є кращим вибором, який може зробити будь-який курець і підтримуючи ідею про те, що для курців, які інакше продовжили б палити, є кращі альтернативи на вибір.

«Ми створюємо рух, щоб допомогти світу стати вільним від тютюнового диму. Ці результати з одного з найбільших крос-культурних опитувань, які коли-небудь проводилися, про вплив куріння на відносини. Вони показують нам, де існують відмінності в соціальних цінностях, але, що більш важливо, вони розкривають подібності, які допоможуть ініціативи #unsmokeyourworld переходити від людини до людини, від міста до міста і від кращого до іншим, щоб запустити глобальні зміни», – заявила старшийвице-президент з глобальних комунікацій PhilipMorris International Маріан Зальцман.

Соціологічне дослідження проведене компанією Provaddo з 24 квітня по 6 травня 2019 р. в 13 країнах (Аргентина, Австралія, Бразилія, Гонконг (Китай), Данія, Німеччина, Росія, Ізраїль, Італія, Японія, Великобританія, Мексика та США). В рамках дослідження опитано 16 099 респондентів у віці від 21 до 74 років. Статистична похибка становить 1%.