Вчені назвали спосіб уникнути недоумства / фото pixabay.com

Норвезькі вчені заявили, що фізична активність здатна знизити ризик розвитку деменції.

Читайте такожВчені з'єднання ясували, як з'єднання явилася інфекція, що пожирає людей живцем

Про це повідомляється у прес-релізі на MedicalXpress. "Важливо сказати, що ніколи не пізно почати займатися. Середній вік учасників на початку дослідження — 60 років. Поліпшення кардіореспіраторної витривалості пов'язане зі зниженим ризиком розвитку деменції. Ті, хто не займався фізкультурою у 80-ті роки, але почав через десять років, відтермінували захворювання на два роки", - йдеться у дослідженні.

Відео дня

При цьому заняття з підвищеним навантаженням показали вищу ефективність у порівнянні з помірними фізичними вправами.

Деменція — набуте недоумство, стійке зниження пізнавальної діяльності зі втратою тією чи іншою мірою раніше засвоєних знань та практичних навичок й ускладненням чи неможливістю набуття нових. На відміну від розумової відсталості (олігофренії), слабоумства природженого або набутого в дитинстві, що являє собою недорозвинення психіки, деменція — розпад психічних функцій, що відбувається в результаті уражень мозку, найчастіше — у старості.

Раніше вчені заявили, що спілкування з друзями у похилому віці - 50-60 років - може стати профілактикою розвитку деменції та інших нейродегенеративних захворювань мозку в майбутньому.