REUTERS

Американці намагаються захиститися від загадкового нового вірусу, який потрапив в їхню країну з Китаю. Тож маски розпродаються в багатьох містах США. В цей час експерти висловлюють сумніви щодо ефективності такого захисту.

Як пише Newsweek, Центр з контролю та профілактики захворювань в США  повідомив про п’ять відомих випадків зараження коронавірусом 2019-nCoV. Медики підтвердили наявність таких пацієнтів в штатах Вашингтон, Іллінойс, Каліфорнія й Арізона. Ще 73 людей чекають на результати тестів, які повинні підтвердити або спростувати, що в їхньому тілі є небезпечний вірус.

Читайте такожКоронавірус: на російсько-китайському кордоні тимчасово закривають три пункти пропуску

Відео дня

Всі пацієнти нещодавно повернулися в США з міста Ухань в Китаї, де спалах епідемії почався в грудні 2019 року серед людей, які працювали на місцевому ринку. На даний момент коронавірус зафіксували у більш ніж десяти країнах. У аптеках Сієтла почали масового розкуповувати медичні маски в перші ж години після новин про виявлення нового вірусу на території США. В усьому штаті Вашингтон тепер неможна купити цей вид захисту. У аптеках Нью-Йорка теж закінчуються маски, так само як в Лос-Анделесі.

Chicago Tribune писало про те, що мешканці Чикаго розкупили всі маски минулого тижня на Китайський новий рік. Оскільки в цей день у місті підтвердили перший випадок зараження. Однак, експерти сумніваються в надійності такого захисту.

Читайте такожForeign Policy про смертельний коронавірус: як з ним боротися і чим він особливий

Процесор епідеміології інфекційних захворювань Единбурзького університету Марк Вулхаус сказав, що медичні маски «можуть допомогти, але вони точно не дають повний захист». У свою чергу, експерт Центру захисту здоров’я Університету Джона Хопкінса Ерік Тонер сказав, що від одягання маски на обличчя «точно не буде шкоди».

«Але це не дуже ефективний спосіб запобігти зараженню», - пояснив він.