REUTERS

Російські військові розпочнуть евакуацію громадян Росії з Китаю у зв'язку з поширенням коронавірусу 2019-nCoV.

Про це заявив сьогодні, 1 лютого, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляють «Известия».

«У зв'язку з тим, що знадобився певний час для завершення узгодження польотної інформації китайською стороною, евакуація російських громадян з Китаю літаками ВКС здійснюватиметься 3-4 лютого», - сказав прес-секретар Путіна.

Відео дня

Читайте такожЧистильники: у китайському Ухані помітили озброєні патрулі в медичних халатах

Вивезення росіян з Китаю здійснюватиметься п'ятьма бортами Міноборони, на них перебуватимуть військові медики і вірусологи із сучасними засобами діагностики, індивідуального захисту та необхідними медикаментами.

Як повідомляв УНІАН, кількість країн, де зафіксовано випадки зараження коронавірусом, досягла 27, загальна кількість хворих у світі перевищила 12 тисяч. Понад 250 людей померли.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Він передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організації охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив МЗС, Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Міноборони та Мінінфраструктури оперативно розробити план і організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах коронавірусу 2019 nCoV.

За його словами, до ранку понеділка, 3 лютого, має бути чіткий план заходів Міністерства охорони здоров'я щодо недопущення занесення вірусу і поширення його на території України.