Ілюстрація REUTERS

33-річний громадянин Німеччини, ймовірно, був першим європейцем, який заразився новим коронавірусом і передав інфекцію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням Corriera dela Serra.

Читайте такожЗ'явилися свіжі дані щодо нового коронавірусу

Відео дня

Так, німецькі лікарі 5 березня опублікували дані про пацієнта в Медичному журналі Нової Англії. У вказаного чоловіка 24 січня з’явилися респіраторні симптоми і висока температура. Невдовзі симптоми ослабли і він повернувся на роботу 27 січня.

До того, 20 і 21 січня, він був присутній на нарадах, на які приїхала його колега з Шанхая, і котра перебувала в Німеччині з 19 по 22 січня без жодних проявів хвороби. Жінка відчула себе погано вже під час зворотного рейсу в Китай, де 26 січня у неї була виявлена ​​позитивна реакція на коронавірус.

27 січня вона повідомила німецьким партнерам про свій позитивний результат, і в Німеччині почали перевіряти людей, які контактували з нею, в тому числі 33-річного чоловіка, у якого виявили позитивний тест на вірус, хоча зараз у нього немає симптомів.

28 січня у трьох інших співробітників тієї ж компанії виявили позитивний тест на вірус.

Автори дослідження вважають, що інфекція, ймовірно, передавалася під час інкубаційного періоду, коли симптоми були м'якими і неспецифічними.

"У цьому контексті той факт, що вірус був виявлений в значних кількостях у мокроті людини навіть в період реконвалесценції (одужання - УНІАН), створює проблему перенесення вірусу навіть після зникнення симптомів", - зазначили медики.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу. За межами Китаю найбільше інфікованих у Південній Кореї та Італії.

3 березня у Чернівцях підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який із дружиною повернувся з Італії. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина перебувала вдома. Згодом через протести сусідів вона погодилась на обсервацію.