Американські учені з`ясували, що грудне вигодовування знижує ризик розвитку діабету у матері, повідомляє Physorg. Звіт про дослідження групи фахівців під керівництвом Елеанор Сворц (Eleanor Bimla Schwarz) з Університета Піттсбурга (University of Pittsburgh) опублікований в American Journal of Medicine.

Учені зібрали дані про 2233 американки у віці від 40 до 78 років, 1828 з яких мали дітей. 56 відсотків учасниць-матерів дослідження годували дитину грудьми не менш як місяць.

За даними дослідження, цукровий діабет другого типу розвинувся у 27 відсотків не годуючих грудьми жінок. Ризик розвитку захворювання у них майже удвічі перевищував аналогічний показник серед не народжуючих учасниць дослідження або жінок, що годували дітей грудьми.

Відео дня

Автори дослідження відзначили, що співвідношення показників ризику розвитку цукрового діабету другого типу у учасниць дослідження не змінилося після обліку додаткових чинників, зокрема віку і маси тіла жінок, вживання алкоголю і тютюну, а також наявності близьких родичів, що страждали діабетом.

medportal.ru