У період цвітіння деяких кімнатних рослин: гіацинтів, вербени, герані, левкоїв, нарцисів, лілій і деяких інших квітів виділяється така велика кількість пахучих ефірних олій, що вони можуть викликати головні болі, блювоту. Букети з цих квітів краще робити невеликі, а на ніч зовсім виносити їх з кімнати.

Приміщення, де знаходяться запашні квіти, слід частіше провітрювати.

Будьте обережні з олеандром - сок його листя, стебел і навіть квіток отруйний. Тому треба уважно стежити, щоб він не потрапив в очі, на слизисту оболонку рота і на руки, особливо якщо на шкірі є подряпини і садно. Після догляду за ним слід ретельно вимити руки з милом.

Відео дня

Квіти і листя примули можуть викликати кропив`янку і екзему на шкірі людини, схильної до алергічних реакцій, якщо вона торкається руками до рослини. А іноді алергію викликає навіть запах квітучої примули. Таким людям розводити її вдома не рекомендується. Після догляду за примулою також слід вимити руки з милом.

Від колючок кактусів на шкірі нерідко з`являються хворобливі роздратування і навіть тривалі нариви. Тому, доглядаючи за кактусами, краще надягати шкіряні рукавички.

Якщо у вас маленькі діти, не тримайте в будинку олеандри, примули, кактуси, ейфорбії.

Проте шкода від кімнатних рослин - досить рідкісне явище. У переважній же більшості кімнатні рослини для людини корисні.

discount.ua