Лише три банани на день дозволять значно знизити ризик розвитку раку, заявляють британські та італійські вчені. Подібна добавка до раціону збагатить дієту достатньою кількістю калію, знизивши ймовірність утворення тромбу в мозку приблизно на 21%.

На думку фахівців, сотням інсультам можна запобігти, просто змінивши раціон. До речі, крім бананів, які здатні ще й контролювати тиск, калій можна отримати з шпинату, горіхів, молока, риби і сочевиці.

Останнє дослідження, опубліковане в журналі "Journal of the American College of Cardiology", представило аналіз даних 11 різних досліджень. Підсумок наукової роботи такий: щоденне споживання калію - 1600 міліграмів - достатньо, щоб скоротити ризик інсульту.

Відео дня

У свою чергу, брак калію в раціоні зумовлює збої в серцебитті, дратівливість, нудоту і діарею. Як підкреслюють співробітники університету Уорвіка та університету Неаполя, в багатьох країнах люди споживають недостатню кількість калію. Якби дефіциту не було і люди скоротили споживання солі, то у всьому світі щорічно можна було б скоротити кількість інсультів на мільйон.

news.open.by