Слідом за кращим містом світу (австралійським Мельбурном) аналітики британської дослідницької організації Economist Intelligence Unit, назвали найбільш малопридатне для життя місто. Ним виявилася столиця Зімбабве - місто Хараре.

Місто стоїть на останньому місці за умовами життя в списку зі 140 столиць, повідомляє NEWSru.

Як зазначає ІТАР-ТАСС, У рейтингу не брали участь лівійське Тріполі, іракське Багдад та інші міста, розташовані в зоні бойових дій. Якщо не брати до уваги ці столиці, то Хараре - найнеприємніше місце для перебування.

Відео дня

За рейтингом пристосованості до життя це місто, що колись називалося Солсбері, набрало всього 38% зі 100 можливих. У Хараре щодня відключають воду і електрику, а ціни в магазинах на товари першої необхідності вражають уяву. Крім того, в Хараре постійно зберігається загроза спалахів масових хвилювань, а ступінь доступності медичних послуг і послуг громадського транспорту вважається вкрай низьким.

Зімбабве ледь виходить із довготривалої економічної кризи, коли темпи інфляції обчислювалися цифрами з безліччю нулів. Уряд, сформований близько двох років тому коаліцією партії ЗАНУ-ПФ, що перебуває при владі ось уже 30 років, і опозиції на межі розвалу.

За версією Economist Intelligence Unit, найбільш комфортним для життя містом на Землі є Мельбурн. На друге місце рейтингу британські дослідники поставили австрійський Відень. Канадський Ванкувер, що очолював список упродовж десяти років, опустився на третій рядок.