Нові експерименти учених обрадують тих, хто любить шоколад. Як виявляється, за допомогою щоденного вживання даного продукту приблизно на третину може бути скорочений ризик розвитку хвороб серцево-судинної системи, пише видання The Times of India.

Раніше учені вже відкривали позитивні властивості чорного шоколаду, який має протизапальну властивість, а також корисний через високий рівень вмісту речовин-антиоксидантів. Але тепер дослідники з`ясували, що шоколад приносить істотно більшу користь, ніж вважалося раніше.

Ними було проаналізовано 7 досліджень, що були проведені раніше, учасниками яких, в цілому, були близько ста тисяч осіб, що мають серцеві хвороби. У кожному з досліджень, що проводяться, аналітики порівнювали групу з найбільш низьким показником споживання даного продукту з групою з найвищим.

Відео дня

Як виявилось, високий показник споживання шоколаду пов`язувався із зменшенням кількості інсультів на 29% і скороченням кількості захворювань серця на 37%.

doctor-prof.ru