В Сирії 3,6 тис осіб звернулися в лікарні з ознаками нейротоксикозу.
 
Як йдеться на офіційному сайті міжнародної неурядової організації «Лікарі без меж» /ЛБК/, таку кількість пацієнтів було зареєстроване минулої середи протягом трьох годин, із них 355 людей померли.
 
«Медичний персонал передав нам докладну інформацію щодо великої кількості пацієнтів, які поступають з такими симптомами, як судоми, звужені зіниці, порушення зору і задуха», - заявив керівник відділу з проведення операцій організації доктор Барт Янссенс.
 
Офіційний Дамаськ заявляє, що минулої середи передмістя столиці були обстріляні снарядами з отруйними хімічними речовинами опозицією, яка у свою чергу покладає відповідальність за цей обстріл на урядові війська.
 
Раніше державні ЗМІ Сирії заявили, що армія знайшла склад з хімзброєю, що належить бойовикам.
 
Крім того, влада Ірану заявила, що вони володіють доказами проведення хімічної атаки повстанцями.
 
Іранський президент Хасан Роухані також підтвердив факт застосування в Сирії хімзброї та висловив співчуття і занепокоєння у зв`язку з останніми подіями в регіоні.
 
Президент США Барак Обама проводить нараду щодо ситуації в Сирії. У п`ятницю ВМС США оголосили про розширення своєї присутності в Середземному морі через становище в Сирії. Водночас, заступник прес-секретаря Білого дому Джош Ернест повідомив, що Вашингтон не збирається направляти до Сирії наземні війська.
 
Німеччина як і раніше виступає проти військової операції в Сирії. У Берліні вважають, що необхідно «знайти політичне рішення».