Вчені не раз заявляли, що кілька годин сидіння на стільці надзвичайно шкідливі, і набагато краще себе почуваються ті, хто має щастя працювати фізично. Офісні страждають від захворювань, пов`язаних з малорухомою діяльністю .

 
Через тривале перебування в сидячому положенні часто виникає остеохондроз. Серед інших поширених захворювань працівників сидячої праці фахівці називають депресії, серцево-судинні проблеми, грижі.
 
Але, навіть якщо це спочатку здається парадоксом, сидяча робота нерідко є ліпшою для здоров`я, якщо порівнювати даний вид діяльності з працею на свіжому повітрі, або фізичною роботою в закритому приміщенні, наприклад, в різних заводських цехах і на підприємствах, в майстернях тощо.
 
Зокрема , німецькими фахівцями підраховано, що люди, що працюють прибиральниками і двірниками, хворіють в році приблизно місяць. У той же час, офісні працівники хворіють не більше чотирьох днів на рік і одужують утричі швидше. 
 
Звичайно, така значна різниця дозволяє припустити, що сидяча робота має і свої плюси. Слід зазначити, що здоров`я учасників дослідження було перевірено в однакових умовах. Людям були запропоновані прогулянки в погану погоду, під час снігопаду.