Эбола / REUTERS

У понеділок, 11 серпня, Всесвітня організація охорони здоров'я виступила із заявою, згідно з якою, використання для лікування лихоманки Ебола препаратів, чия дію і побічні ефекти не були до кінця вивчені, визнається етичним.

Читайте такожУ Чехії підготовлено спеццентр біологічної охорони для хворих лихоманкою Ебола

У висновку ВООЗ, витяги з якого наводить BBC News, сказано, що "при дотриманні певних умов етично запропонувати неперевірені процедури з невідомими побічними ефектами і дією для лікування і профілактики захворювання".

Відео дня

Згідно із заявою, пацієнти в обов'язковому порядку повинні бути поінформовані про використання експериментальних методів лікування, а також зобов'язані дати на нього згоду, а дані про результати застосування препаратів повинні зберігатися. Яким саме чином буде проводитися збір даних, а також про джерела фінансування експериментального лікування не повідомляється.

Читайте такожКількість жертв вірусу Ебола в Західній Африці перевищила тисячу людей - ВООЗ

На сьогоднішній день відомо кілька експериментальних вакцин від лихоманки Ебола, більшість з яких тестували тільки на тваринах. TKM-Ebola - єдиний препарат, який на початку 2014 року пройшов клінічні випробування на людині і знаходиться на розгляді організації по контролю за лікарськими препаратами США.

Новини Ізраїлю