Ще одна дивна особливість людей з карими очима - їх більш висока швидкість мислення \ huffingtonpost.com

Дослідження підтверджують, що колір очей є показником чутливості до болю, алкоголю, а також схильності до різних хвороб.

Читайте такожВиявлена нова небезпека смартфонів - тимчасова сліпота у темряві

Завдяки зібраним даними, вченими були названі дивні особливості людей з карими очима. Так, фахівцями Університету Піттсбурга (США) було проведено і дослідження, яке показало, що кароокі жінки гірше переносять біль, ніж володарки світлих очей (сині або зелені). З цієї причини вони сильніше страждають при пологах.

Відео дня

Також ясноокі жінки менш схильні до тривоги і депресії - після народження дітей вони рідше хвилюються і переживають, у них рідше виникають негативні думки, передає medikforum.

Ще одна дивна особливість людей з карими очима - їх більш висока швидкість мислення, це було встановлено дослідниками Единбурзького університету (Велика Британія). Вони виявили, що темноокі студенти краще здають тести і виконують завдання, що вимагають швидкого пошуку відповідей. У той же час люди зі світлими очима є кращими стратегами - їх мислення враховує можливі майбутні варіанти подій.

Крім того, кароокі частіше бувають непитущими або малопитущими. Згідно з даними, опублікованими науковим порталом ResearchGate, ясноокі представники двох статей вживають набагато більше алкоголю. За словами вчених, люди з блакитними або зеленими очима менш чутливі до дії алкоголю - для відчуття сп'яніння їм потрібно кількісно більше спиртного.

У свою чергу журнал Every Day Health пише: люди з карими очима менш схильні до ризику розвитку раку. Експерти констатують, що чим світліше колір очей,тим вони більш чутливі до впливу сонячного ультрафіолету.