Ілюстрація REUTERS

В офіційну статистику підтверджених випадків COVID-19 в Чилі через помилку не включили 31 412 інфікованих.

Це майже шоста частина від усіх випадків коронавірусу, зафіксованих на території країни, пише НВ із посиланням на Reuters.

За повідомленням місцевої влади, невраховані зараження COVID-19, виявлені в ході перевірки баз даних Міністерства охорони здоров’я Чилі, сталися в середині березня, коли почався спалах в Чилі.

Відео дня

"Ми виявили, що існує значна кількість людей, які не були повідомлені [про позитивний результат тесту на COVID-19] або чий статус не був оновлений і залишався "в обробці", - сказав представник групи медичних експертів, які консультують уряд.

Читайте такожУ ВООЗ попередили про нову хвилю коронавірусу: країни повинні бути готовими

Невраховані випадки коронавірусу були виявлені на тлі сплеску захворюваності на COVID-19 в південноамериканській країні. У Чилі в останні дні реєструють понад 5000 нових випадків зараження щодня. Станом на 16 червня виявили 184 449 заражених, 3383 особи померли.

Виявлені 31 412 випадків будуть додані в загальну статистику 17 червня.

Південна Америка стала новим епіцентром пандемії коронавірусу, сильніше за всіх від коронавірусу постраждали Чилі, Перу і Бразилія. У Чилі в середині березня ввели режим лиха і вчора продовжили його ще на 90 днів.