Ілюстрація \ REUTERS

Міжнародні органи охорони здоров'я і ВООЗ висловили стурбованість у зв'язку з ознаками активного поширення коронавірусу в Бразилії, Перу і Чилі. Пік смертності там очікується в кінці червня.

Читайте такожВООЗ припинила клінічні випробування гідроксихлорохіну для лікування хворих на COVID-19

«У Південній Америці ми особливо стурбовані тим, що число нових випадків, зареєстрованих минулого тижня в Бразилії, було максимальним за семиденний період з початку спалаху», - сказала Карісса Етьєн, директор розташованої у Вашингтоні Панамериканської організації охорони здоров'я. - «І Перу і Чилі повідомляють про високу захворюванысть, що є ознакою того, що в цих країнах передача все ще прискорюється».

Відео дня

У загальній складності 2,4 млн випадків (з 5 млн в світі) і понад 143 тис. випадків смерті від COVID-19, зареєстрованих на 25 травня припадає на країни Латинської Америки. Регіон "без сумніву є епіцентром пандемії коронавірусу", заявила Етьєн. Вона закликала країни продовжувати боротьбу, щоб приборкати поширення інфекції, повідомляє medikforum.

За оцінками експертів, реальні цифри набагато перевищують офіційні показники. «Для більшості країн Північної та Південної Америки зараз не час послабляти обмеження або скорочувати превентивні стратегії».

До 22 червня очікується, що в Бразилії число загиблих від коронавірусу досягне піку - приблизно 1020 людей в день. Обчислення виконувалися з використанням моделі IHME з Університету Вашингтона в США.

Модель передбачала два тижні тому, що в Бразилії до 4 серпня буде зафіксовано 88 305 смертей від коронавірусу, причому можливий діапазон від 30 302 смертей до 193 786 смертей.