Ілюстрація REUTERS

Пандемія викликаного коронавірусом захворювання COVID-19 усе ще прискорюється, а її наслідки будуть відчутними ще десятки років.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це сьогодні заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Ми знаємо, що пандемія - це значно більше, ніж криза в галузі охорони здоров'я. Це економічна криза, соціальна криза, а в багатьох країнах політична криза. Її наслідки будуть відчутними й у наступні десятиріччя", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожПівденна Корея заявила про другу хвилю коронавірусу

На думку гендиректора ВООЗ, найбільшою загрозою є зараз не сам вірус, а "брак глобальної солідарності та глобального лідерства".

За словами Гебреєсуса, 21 червня в світі було зафіксовано понад 183 тисячі нових випадків зараження коронавірусом, і це найбільший показник з початку пандемії. Загалом у світі захворіли на COVID-19 вже майже девять мільйонів осіб, понад 465 тисяч померли від хвороби. На даний момент найскладнішою є ситуація в Північній та Південній Америках, а також у деяких країнах Азії.

Як заявив Гебреєсус, наступним викликом для систем охорони здоров'я є збільшення обсягів виробництва та дистрибуції дексаметазону - перших ліків, які, як доведено, знижують ризик смерті у хворих на COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 22 червня офіційно підтвердили 37 241 випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2, померли від COVID-19 1 тис. 012 осіб, 16 тис. 642 пацієнти одужали. Впродовж останньої доби зареєстрували 681 новий випадок інфікування.