Вчені заявили про мутації коронавирусу \ REUTERS

Все більш поширена мутація коронавирусу, що виявляється в країнах Європи, Північної Америки і деяких частинах Азії, може бути більш заразною, але менш смертельною.

Читайте такожУ азії зафіксувалі новий штам коронавірусу, Який может буті ще заразнішім Про це заявив старший консультант Національного університету Сінгапуру і президент Міжнародного товариства з інфекційних хвороб Пол Тамбья, передає reuters . Він зазначив, що поширення мутуючого коронавирусу D614G збіглося зі зниженням рівня смертності.

"Можливо, це навіть добре - мати більш заразний, але менш смертоносний вірус", - пояснив він.

Відео дня

Вчений зазначив, що переважна більшість вірусів дійсно стають менш смертельними в процесі мутації.

"Вірус зацікавлений в тому, щоб заразити більше людей, але не вбивати їх, оскільки вірус залежить від господаря як джерела їжі та місця проживання", - сказав він.

Експерти побоюються, що вакцини, які розробляються, від коронавирусу будуть неефективні проти D614G, однак Тамбья переконаний, що хвилюватися не варто.

"(Ці) штами майже ідентичні і не змінили області, які наша імунна система зазвичай розпізнає, тому не повинно бути ніяких відмінностей для розроблюваних вакцин", - говорить він.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), вчені виявили мутацію ще в лютому, і вона поширилася в Європі й Америці. ВООЗ також заявила, що немає ніяких доказів того, що мутація призвела до більш важкого перебігу захворювання.

Коронавірус в Україні та світі: що відомо