Вчені проводили експеримент з двома видами плацебо \ \ ВВС

Добре задокументовано, що люди часто відчувають себе краще після лікування без активних інгредієнтів просто тому, що вірять, що це реально - ефект плацебо. Команда дослідників з Університету штату Мічиган, Мічиганського університету і Дартмутського коледжу першою продемонструвала, що плацебо знижує маркери емоційного дистресу в мозку, навіть коли люди знають, що приймають їх.

Читайте такожВчені - плацебо допомагає навіть пацієнтам, які знають, що це пустушка

«Подумайте тільки: що, якби хтось брав цукрову пігулку без побічних ефектів двічі в день після перегляду короткого переконливого відео про силу плацебо і в результаті відчував зниження стресу?» - сказав Дарвін Геварра, науковий співробітник МДУ і провідний автор дослідження. - «Ці результати збільшують таку можливість».

Відео дня

Нові результати, опубліковані в останньому випуску журналу Nature Communications, перевіряли, наскільки ефективне не вводяче в оману плацебо, передає medikforum.

Експеримент з двома видами плацебо

Щоб протестувати плацебо, дослідники показали двом окремим групам людей серію емоційних образів в двох експериментах. Члени групи плацебо читали про ефекти плацебо, і їм було запропоновано вдихнути назальний спрей з сольовим розчином. Їм сказали, що назальний спрей - це плацебо , яке не містить активних інгредієнтів, але допоможе зменшити їхні негативні відчуття, якщо вони так вважають. Члени контрольної групи порівняння також вдихали той же аерозоль сольового розчину, але їм сказали, що спрей поліпшив чіткість фізіологічних показань, які записували дослідники.

Перший експеримент показав, що не вводяче в оману плацебо зменшувало емоційний стрес учасників, про який вони повідомляли самі. Важливо відзначити, що друге дослідження показало, що не вводячі в оману плацебо знижували електричну активність мозку, відображаючи, наскільки сильно людина страждає в зв'язку з емоційними подіями, і зниження емоційної активності мозку відбулося всього за пару секунд.