У Британії за добу ніхто не помер від коронавірусу \ фото REUTERS

У понеділок у Британії вперше з початку пандемії в березні 2020 року не було зареєстровано жодної смерті від коронавірусу.

Тим часом, країна готується з 21 червня остаточно скасувати локдаун, хоча експертів турбує деяке зростання числа заражень.

Згідно з опублікованими у вівторок даними, за попередній день в країні не помер ніхто з тих, у кого діагноз "коронавірусна інфекція" був поставлений в попередні 28 днів (такий в Британії критерій, за яким визначають, чи померла людина в результаті захворювання ковідом).

Відео дня

Нових заражень на всю країну було зареєстровано 3165. Днем раніше їх було 3383, тиждень тому - 2493. За останній тиждень у Британії від ковіду померли 43 людини.

Читайте такожНауковці з'ясували, що "британський" штам коронавірусу не смертельний за іншіОднак, фахівці нагадують, що у вихідні дані нерідко запізнюються і бувають неповними - а цей понеділок у Британії був вихідним днем, передає Бі-бі-сі.

Міністр охорони здоров'я Метт Хенкок сказав, що перший за час пандемії день з нульовою кількістю смертей - це результат успішної вакцинальної кампанії.

"Але, незважаючи на ці безсумнівно хороші новини, ми ще не перемогли вірус, число заражень зростає, так що, будь ласка, не забувайте: руки, обличчя, дистанція, провітрювати приміщення і, звичайно ж, зробіть обидва щеплення", - сказав міністр Хенкок.

Вакцинальна кампанія йде в Британії помітно швидше, ніж в більшості інших країн. Обидва уколи вакцини від коронавірусу отримала вже майже половина дорослого населення - 25,7 млн осіб. Щонайменше одне щеплення зробили вже 39,5 млн осіб - це близько 75% дорослого населення.

Однак такі фахівці, як, наприклад, консультант уряду, професор Адам Фінн застерігають, що битва з коронавірусом ще не закінчена, оскільки нещеплених ще досить багато, і закликають відкласти скасування останніх обмежувальних заходів, намічене на 21 червня.

Експерти кажуть, що в Британії починається третя хвиля пандемії - хоча поки число заражень в десятки разів, а число смертей - в сотні разів менше, ніж на січневому піку.

Прес-служба уряду каже, що прем'єр-міністр Борис Джонсон поки не бачить причин відкладати остаточне скасування локдауну. Офіційне рішення про це уряд планує ухвалити 14 червня. Правда, це рішення буде стосуватися тільки Англії: автономна влада Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії вводять і скасовують обмеження на свій розсуд.

Вас також можуть зацікавити новини