Карантин загрожує ожирінням, з'ясували вчені \ REUTERS

Вчені з Копенгагенського і Орхуського університетів (Данія) прогнозують збільшення кількості хворих на ожиріння через режим самоізоляції у зв'язку з пандемією коронавирусу.

Читайте такожВідсутність СОЦІАЛЬНИХ контактів грозит жінкам ожірінням - дослідження Більшості людей властиво заїдати стрес, компенсуючи таким чином психосоціальну незахищеність. Переїдання призводить до появи зайвої ваги, яка згодом призводить до ожиріння і більш тяжких проблем зі здоров'ям.

Крім того, населення багатьох країн зіткнулося з економічною кризою і зниженням доходів. Відповідно, доводиться переходити на більш дешеві і менш корисні продукти, які, як правило, мають високу калорійність.

Відео дня

Переїдання, калорійні продукти, самотність і низький рівень активності - пряма дорога до ожиріння, повідомляє medikforum з посиланням на EurekAlert!. Ускладнюється ситуація ще й віддаленим режимом роботи, на який перейшли багато фахівців.

Вчені вважають, що органи охорони здоров'я повинні розробити стратегію боротьби з ожирінням. Коронавірус нікуди не подівся, ослаблення в карантині різних країн змінюються його жорсткістю і новим етапом ізоляції. В таких умовах необхідно думати про здоров'я громадян не тільки в плані захисту їх від можливого зараження COVID-19. Вчені відзначають, що постстресові розлади можуть проявлятися не тільки під час пандемії, а й через кілька років після неї.

Коронавірус в світі:

У ВООЗ закликали країни більше не вводити карантин через коронавирус

Грузія скоротила обов'язковий карантин після приїзду

У світі було зафіксовано понад 21,5 мільйона випадків коронавируса

Вчені помітили ознаки довговічності імунітету до COVID-19