Як полегшити біль при менструації / фото : ua.depositphotos.com

Біль при місячних знайома більшості жінок. Найпоширеніші жіночі скарги - біль в животі, спині і попереку, головний біль, висока температура, нудота і сильна слабкість. Хтось переносить менструацію легко, а деяким щастить менше. УНІАН зібрав кілька дієвих способів з порятунку від неприємних симптомів.

Відео дня

Зверніться до лікаря

Це банальна порада, але багато жінок нею нехтують і просто терплять біль. Дисменорея - хвороблива менструація - поширена патологія, яка успішно лікується медикаментами. Не відкладайте візит до гінеколога, якщо "ці дні" даються вам важко. Лікар встановить причину болю і призначить вам лікування.

Зробіть зарядку

Забіг на 15 кілометрів під час менструації здійснювати не потрібно, а ось легкі фізичні навантаження підуть на користь. Вони стимулюють кровообіг в органах малого таза і допомагають зменшити біль. Якщо є сили, спробуйте зробити наступні вправи:

  • зробіть 15-20 присідань з прямою спиною;
  • сядьте на підлогу по-турецьки і зведіть ноги 15 разів;
  • встаньте прямо і зробіть 10-15 нахилів вниз, торкаючись руками підлоги.

Покладіть тепло на живіт

Полегшити біль допоможе грілка або пляшка з гарячою водою на низ живота. Також можна направити на живіт струмінь теплої води в душі. Цей спосіб найкраще застосовувати перед сном. 

Зробіть масаж

Масаж допомагає знизити хворобливі відчуття. Його можна зробити самостійно або попросити когось із близьких. Теплими руками здійснюйте кругові рухи на животі і попереку.

Випийте трав'яний чай

Випийте чай з м'ятою, ромашкою, календули, суниці або шавлії. Таким чином можна полегшити свій стан. А ось від кави і алкоголю під час місячних краще відмовитися.

Прийміть зручну позу

Під час менструації рекомендується поменше сидіти. Лягайте на живіт і зігніть ноги в колінах. Також можна лягти на бік в позі ембріона.

Вас також можуть зацікавити новини: