Банда вчиняла тяжкі та особливо тяжкі злочини на території столиці / скріншот

Співробітники Національної поліції України та Головної військової прокуратури провели спецоперацію по затриманню 6 головних фігурантів злочинної організації, двох діючих співробітників поліції та їхнього колишнього начальника.

Як повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України на сторінці у Facebook, злочинне угрупування було підконтрольне одному з кримінальних авторитетів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили незареєстровану зброю та набої до неї, наркотики, гроші у різній валюті та vip-автомобілі, на яких пересувалися учасники банди. У поліцейських вилучили 2,5 тис. дол США, майже 10 тис. грн, трекери, телефони та державні номерні знаки з чужих автівок.

Відео дня

"На теперішній час затриманим оголошено підозру, зокрема співробітникам поліції – за ч.4 ст. 189 (Вимагання ) та ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації) КК України. Суд відправив усіх учасників банди під варту на 60 діб, без права внесення застави", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗухвалих грабіжників ювелірного магазину в Херсоні підозрюють у ще 17 випадках розбою

Зазначається, що банда вчиняла тяжкі та особливо тяжкі злочини на території столиці та прилеглого регіону для матеріального збагачення та фінансової стабільності злочинної організації.

"Беззаконня чинилося за сприяння надійних та впливових зав’язків у владних структурах, в тому числі – у правоохоронних. Зокрема, Департаментом внутрішньої безпеки НПУ задокументовано низку злочинів, які були вчинені учасниками банди та окремими співробітниками кримінального блоку поліції Київщини", - пише Департамент внутрішньої безпеки.

Зокрема, до учасників ОЗ, які працювали в поліції, звернувся за допомогою чоловік, у якого злочинці вимагали чималу суму грошей, погрожуючи фізичною розправою. Але співробітники поліції самі погрожували та залякували потерпілого, а також змусили переписати на підставну особу позашляховик у якості відкупу.

В іншому випадку спільники сфабрикували матеріали кримінального провадження, відібрали у мешканця Київської області автівку «BMW X-6» та 20 тис дол США.