В грудні відбулися затримання і арешт передбачуваного замовника / фото УНІАН

В Одесі заарештовано підозрюваного в замовленні нападу на відому активістку Аліну Радченко (Подолянка), вчиненого в 2017 році.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила сама Радченко сьогодні в Одесі під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, створеної для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Під час свого виступу Радченко заявила, що приблизно рік тому в Одесі на вулиці Канатній на неї було вчинено напад, який вона пов'язує зі своєю опозиційною діяльністю проти діючої міської влади.

Відео дня

«Мене вдарили по голові, я впала і втратила свідомість, було багато пошкоджень, рвані рани голови, струс мозку», - сказала вона.

Як стверджує активістка, упродовж року правоохоронці наполягали на версії нападу з метою пограбування і на її вимогу про перекваліфікацію провадження не реагували, але тиждень тому «раптово» була перекваліфікація. Крім того, в грудні відбулося затримання і арешт передбачуваного замовника, про що, як стверджує Радченко, вона дізналася випадково, оскільки слідство її не повідомило.

Читайте такожВ аеропорту «Харків» затримали одного із замовників вбивства активіста Олешка

«10 грудня було заарештовано Віталія Палютіна (передбачуваного замовника - УНІАН). Він зараз у СІЗО, а виконавців чомусь відпущено під особисте зобов'язання... Там є прямий зв'язок саме - з паном Трухановим (мер Одеси - УНІАН) і з моїм нападом», - сказала Радченко.

Вона також продемонструвала на засіданні комісії фотографію, на якій разом три людини: двоє чоловіків у спортивній формі, а також людина, дуже схожа на Труханова. Активістка вказала на одного з двох невідомих, сказавши, що це і є заарештований.

Вона висловила впевненість, що у зв'язку з «простежуваним зв'язком» підозрюваного буде відпущено із СІЗО.

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня 2017 року центрі Одеси зловмисники побили активістку Аліну Радченко, відому як Подолянка. Напад стався ввечері в районі вулиці Канатної. Перший удар по голові завдали ззаду, потім ще кілька - в обличчя. На місці події випадково опинився співробітник правоохоронних органів, який намагався затримати одного з підозрюваних, але останньому вдалося вирватися і втекти з місця події. За попередніми даними, нападників було двоє.

Було відкрито кримінальне провадження за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Аліна Радченко (Подолянка) - відома в місті проукраїнська активістка, заступник голови міської організації політичної партії «Народний Рух України». Постійна учасниця акцій протесту, спрямованих проти мера Одеси Геннадія Труханова.