В Рівному на поліцейського нацькували тибетського мастифа - тварина загинула від пострілу правоохоронця / УНІАН

Сьогодні в Рівному поліцейський під час виконання службових обов’язків застосував вогнепальну зброю і застрелив тибетського мастифа, якого нацькувала на представників правоохоронних органів працівниця собачого розплідника.

Читайте такожНа Одещині озброєні браконьєри напали на співробітника заповідника

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації поліції Рівненської області, правоохоронці разом з державним виконавцем прийшли до собачого розплідника тибетських мастифів, що належить приватному підприємцю і розташований на земельній ділянці Рівненської міської ради, на виконання рішення суду про його демонтаж.

«Для забезпечення порядку під час виконання ухвали суду були задіяні працівники роти особливого призначення. Коли правоохоронці зайшли на територію розплідника, між ними і його власником виник конфлікт, у який втрутилася працівниця розплідника, вимагаючи покинути територію. Жінка нацькувала на присутніх тибетського мастифа і відпустила його. Один із спецпризначенців здійснив попереджувальний постріл угору з вогнепальної зброї. Це не зупинило агресивну собаку, внаслідок чого поліцейський відповідно до наданих йому повноважень вистрілив у тварину. Від отриманого поранення мастиф загинув», - стверджують в прес-службі поліції.

За фактом замаху на заподіяння умисного тілесного ушкодження працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 15, частиною 3 статті 345 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років. Крім того, поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби). Вона передбачає покарання штрафом від п'ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.

Наразі проводяться розшукові заходи щодо встановлення зловмисниці, яка втекла з місця події.

Раніше у Львові працівники поліції застосували зброю для знешкодження собаки бійцівської породи, який покусав свого господаря і кидався на наряд правоохоронців, який прибув за викликом.