У Кривому Розі поліція затримала 21 учасника наркоугруповання / фото dp.npu.gov.ua

У Кривому Розі Дніпропетровської області поліція затримала 21 учасника злочинного угруповання, яке займалось виробництвом та реалізацією наркотиків.

Читайте такожНайвідомішого злочинця сучасності визнали винним за всіма пунктами обвинувачення (відео)

Про це повідомляє Департамент протидії наркозлочинності Національної поліції України.

Відео дня

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрія Кіхтенка, у завершальному етапі спланованої спецоперації, організованої працівниками Департаменту, взяли участь близько 200 працівників поліції – представників профільних підрозділів Києва, Київської, Дніпропетровської та Запорізької областей, Головного слідчого управління, слідчі та працівники спецпідрозділів поліції Дніпропетровщини та Департаменту патрульної поліції.

Зазначається, що правоохоронці перекрили всі злочинні ланки наркоорганізації – від її ватажка, до виробників і дрібних реалізаторів наркотиків і психотропів.

фото dp.npu.gov.ua

«У ході понад 60 санкціонованих обшуків у членів організації вилучено близько тисячі розфасованих і підготовлених до збуту доз метамфетаміну, понад дев’ять тисяч одиниць трамадолу, півкілограма амфетаміну, понад 100 кг прекурсорів, з яких виготовлялися наркотичні засоби і психотропні речовини. Також вилучено професійне лабораторне обладнання, яке дозволяло синтезувати п’ять видів наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів»,- розповів Кіхтенко.

фото dp.npu.gov.ua

Він додав, що у наркоділків поліцейські виявили чотири пістолети, зокрема, один з глушником та 56 набоїв до них, вибухівку, а також понад 800 тисяч гривень у різних валютах, одержані від збуту наркотовару. Крім того, правоохоронці вилучили документацію «чорної» бухгалтерії та 8 автомобілів, з яких реалізовувався товар.

фото dp.npu.gov.ua

«Поліцейські встановили, що наркоторгівля здійснювалася цілодобово та охоплювала всі райони міста. В ході проведення заходів поліцейські затримали 21 особу, віком від 21 до 35 років», - сказав Кіхтенко.

Згідно з повідомленням, члени групи мали чіткий розподіл функцій та дотримувались жорсткої дисципліни і здорового способу життя. Щодоби кожен наркозбувач звітував перед особою, яка вела злочинну бухгалтерію групи, про кількість проданих наркотиків і психотропів та отримані від цього доходи.

фото dp.npu.gov.ua

У поліції підкреслили, що реалізація наркотиків відбувалася з екіпажів автомобілів, які курсували містом. При цьому для уникнення переслідувань поліції склади екіпажів постійно змінювалися. Виготовлені психотропи наркодилери фасували у контейнери, що мали маркування наркогрупи і цінник.

Також у організації наркоторговців була чітко розроблена схема реалізації «товару» та своя мережа перевірених покупців. Щотижня дилери змінювали номери телефонів, через які здійснювалися замовлення, й інформували про це лише довірених постійних клієнтів, а ті приводили нових замовників та користувалися за це знижками на придбання наркотиків.

фото dp.npu.gov.ua

Зазначається, що рівень наркооборудок групи становив від 5 до 7 мільйонів гривень на місяць. При цьому кожен член групи одержував платню в залежності від їхнього внеску у злочинну справу.

Попередньо, зловмисникам інкримінується протиправна діяльність, передбачена ч. 2 ст. 307 (збут наркотиків і психотропів у великих розмірах) ККУ, що за законодавством карається позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, у Києві подружжя організувало в квартирі лабораторію з виготовлення амфетаміну.