Правоохоронці видворили "злодія в законі" та заборонили йому в'їзд до України на 5 років / фото УНІАН

Правоохоронці видворили з України "злодія в законі" на прізвисько "Валера Кутаїський", який намагався впливати на криміногенну ситуацію в державі.

Читайте такожУ Києві накрили "сходку" кримінальних авторитетів на бульварі Верховної Ради (фото, відео)

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, співробітники управління карного розшуку столичної поліції спільно з колегами з Харківської області затримали 40-річного "злодія в законі" з кримінальним прізвиськом "Валера Кутаїський".

Чоловік прибув на територію України з Російської Федерації, але поза пункту державного кордону - ймовірно, з боку окупованій території з підробленими документами, після чого приїхав до Харкова.

За інформацією начальника Головного управління Нацполіції в Києві Андрія Крищенко, відомо, що злодія "коронували" у 2002 році в Москві, він має кілька судимостей за тяжкі злочини (покарання відбував у місцях позбавлення волі в Грузії).

"В Україні "Валера Кутаїський" мав намір дестабілізувати ситуацію в регіонах. Також в його плани входило встановити та розширювати свій вплив на кримінальні процеси, а саме згуртовувати та контролювати діяльність "барсеточників". Крім того, "злодій в законі" збирався займатися організацією, проведенням і безпосередньо брати участь у так званих "сходках" для розв'язання питань, пов'язаних з перерозподілом сфер впливу", - повідомив начальник управління столичної поліції.

Поліцейські спільно зі співробітниками міграційної служби видворили "Валеру Кутаїського" за межі України та заборонили в'їзд на 5 років.