Поліція затримала п'яного чоловіка, який "замінував" молоковози / УНІАН

Увечері 6 квітня від чоловіка, який представився колишнім сапером, поліція телефоном отримала інформацію про те, що Рівненським відділком траси «Київ-Чоп» з міста Новоград-Волинський Житомирської області до міста Дубно їдуть два заміновані молоковози. Саме в Дубно вони, як говорив додзвонювач, мають вибухнути.

Читайте такожВ Одеській області затримали псевдомінера київського метро

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Рівненській області. На місце, де мали вибухнути молоковози, оперативно виїхали працівники вибухотехнічного відділу поліції.

Відео дня

«У цей час активно працювали й інші служби. Оперативники з’ясували, що насправді телефонний дзвінок був здійснений із Корецького району, а не із Хмельницької області, як повідомляв «мінер», аби збити з пантелику правоохоронців. Орієнтування для розшуку зловмисника і пошуку молоковозів отримали всі екіпажі патрульної поліції, які були скоординовані на загальнодержавну дорогу міжнародного значення», - зазначають у прес-службі поліції.

Уже через кілька годин «заявника» розшукали патрульні поліцейські на одній із АЗС. Ним виявився 53-річний житель села Крилів Корецького району. Із його слів, два тижні тому він ще працював на молокопереробному заводі і, начебто, йому не виплатили заробітну плату за цей період.

«Відповідно до медичного освідчення, житель Крилова перебував у стані алкогольного сп’яніння: алкотестер показав 1,8 проміле», - додають у поліції.

Наразі зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян)». Санкція інкримінованої затриманому статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до шести років.

Крім того, поліцейські встановили, що затриманий місяць тому притягався до адміністративної відповідальності за завідомо неправдивий виклик екстрених служб.