За цим фактом розпочато службове розслідування / УНІАН

Бунт у Південній виправній колонії (№51) в Одесі почався під час планового обшуку камер засуджених.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила заступник начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції Наталія Білак.

«Під час проведення планового обшуку засуджені вчинили акт непокори. На місце події прибули співробітники прокуратури СБУ, ДСНС, Нацгвардії», - сказала вона.

Відео дня

Чиновниця також зазначила, що чотирьох постраждалих співробітників виправної установи, які зазнали під час заворушень черепно-мозкових травм, госпіталізували. Білак стверджує, що постраждалих серед ув'язнених немає.

Займання на території установи ліквідовано. В'язнів-утікачів немає, а харчування, як стверджує Білак, відповідає необхідним нормам.

Читайте такожЗ'явилися нові подробиці бунту в одеській колонії

За цим фактом розпочато службове розслідування.

Водночас, ув'язнені, які подзвонили на мобільні телефони своїм знайомим, які перебувають біля будівлі, через гучний зв'язок заявили, що серед них нібито є постраждалі й вони побоюються, що їх битимуть і переведуть до іншої виправної установи.

Як передає кореспондент УНІАН, через гучний зв'язок один із ув'язнених заявив, що проблеми почалися кілька днів тому через те, що «кримінальні авторитети» нібито заборонили іншим засудженим працювати й сьогодні вранці з колонії вивезли шістьох «авторитетів», щоб відновити роботу ув'язнених. Потім почався бунт, щоб привернути увагу громадськості до поганих умов тримання в колонії.

Чоловік стверджує, що деякі ув'язнені мають намір порізати собі вени, «оскільки інакше питання не вирішити». Крім того, в соціальних мережах з'явилось відео, зроблене всередині колонії. На відео зафіксовано, як засуджені барикадуються.

Зараз на території перебуває багато силовиків.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Південній виправній колоній Одеси (№51) стався бунт, що супроводжувався пожежею.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України.

За попередньою інформацією, під час бунту травм зазнали четверо співробітників колонії, їм надано медичну допомогу. Загиблих немає.