У цеху працювали іноземці-нелегали / фото СБУ

На Київщині співробітники Служби безпеки України учора блокували діяльність підпільного цеху з обробки бурштину, вилучивши майже 2 тонни «сонячного каменю».

Про це УНІАН повідомили у прес-групі УСБУ в Житомирській області.

Як зазначається у повідомленні, співробітники СБУ 30 травня блокували діяльність підпільного цеху з обробки бурштину, незаконно видобутого на території Житомирської та Рівненської областей.

Відео дня

Оперативники спецслужби встановили, що уродженець однієї з країн Південно-Східної Азії організував в населеному пункті Київщини нелегальний цех з обробки «сонячного каменю».

Зокрема, у приватному будинку ділок облаштував складські приміщення, цех з обладнанням для огранки бурштину-сирцю та міні-гуртожиток для працівників. Як робочу силу зловмисник використовував іноземців, які нелегально проживали на території України.

В ході обшуків вилучено 80 мішків «сонячного каменю» / фото СБУ

За оперативною інформацією, готовий товар ділки контрабандно переправляли за кордон.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у «виробничому комплексі» 80 мішків необробленого бурштину-сирцю вагою майже 2 тонни та устаткування для огранки каменю.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.