Протягом вихідних у Луцьку таким чином «заміновували» до 30 об’єктів / фото: УНІАН

У Луцьку через повідомлення про замінування евакуйовують пацієнтів та персонал Волинської обласної клінічної лікарні, у стаціонарних відділеннях якої лікується до 1 тис. хворих.

Як передає кореспондент УНІАН, цей факт підтвердили у поліції області.

За словами головного спеціаліста сектору комунікації Нацполіції у Волинській області Олега Плазовського, інформація про замінування надійшла на електронну адресу обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відео дня

Як зазначив Плазовський з посиланням на попередні висновки кіберполіції, сервери, з яких надсилають інформацію про замінування, знаходяться в Росії.

«Протягом вихідних у Луцьку таким чином «заміновували» до 30 різних об’єктів, зокрема, міську раду, супермаркети, лікарні, ринки. Сьогодні, 3 червня, окрім Волинської обласної клінічної лікарні евакуйовують також працівників ЦНАПу та двох магазинів», - розповів Плазовський.

Кожного разу інформація надходила електронним листом на адресу управління ДСНС у Волинській області.

За фактом неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі від двох до шести років.