Співробітники поліції відпрацьовували операцію "МАК" / фото УНІАН

У Закарпатській області співробітники поліції виявили в автомобілі, власник якого намагався втекти від правоохоронців, понад 2 кг психотропної речовини "метамфетамін".

Читайте такожНа Донеччині затримали співробітника СБУ, який налагодив систему збуту наркотиків

Як повідомла сьогодны прес-служба обласної поліції, зловмисника затримано 8 червня поблизу смт Нижні Ворота Воловецького району.

Відео дня

Зазначається, що співробітники поліції відпрацьовували операцію "МАК". Їхню вимогу зупинитись водій автмобіля Skoda superb, житель Мукачево, проігнорував та прискорив швидкість. Під час переслідування поліцейськими він вчинив два ДТП, після чого втік і переховувався в лісі.

У ході оперативних заходів правоохоронці розшукали авто та його власника за 2 км від місця події.

"У ході огляду авто правоохоронці виявили пакунок з речовиною, схожою на психотропну, вагою 2 кг. Експрес-тест засвідчив, що це метамфетамін. Загальна вартість вилученої партії наркотику сягає близько 2 млн гривень", - йдеться в повідомленні поліції.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу, що передбачає відповідальність за зберігання наркотиків в особливо великих розмірах з метою збуту. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.