Інші загинули внаслідок отруєння чадним газом / фото Думская

Один із загиблих, виявлених в палаючому Одеському обласному медичному центрі психічного здоров'я, помер до початку пожежі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив начальник регіонального главку Нацполіції Олег Бех.

За його словами, попередньо встановлено, що один із загиблих чоловіків помер до початку пожежі, у нього був гнійний перитоніт.

Відео дня

Також, за попередньою інформацією, інші загинули внаслідок отруєння чадним газом. Він наголосив, що експерти продовжують працювати.

За даними Беха, коли в поліцію надійшло повідомлення про пожежу у відділенні №7 вищеназваного центру, інформацію про кількість людей, що перебувають у будівлі, спочатку поліцейським не повідомили.

Читайте такожПожежа в одеській психлікарні: правоохоронці підозрюють у недбалості керівництво медзакладу

Як зазначив начальник главку, дві санітарки установи розповіли, що о 20.00 вони закрили вхідні двері і всі хворі були у своїх палатах. Приблизно о 21.30 співробітниці відчули запах гару, побачили дим і відразу відкрили вхідні двері. Частина хворих вискочили назовні і «розбіглася по кущах». Також допитуються бездомні, які часто проникають на територію зазначеної установи, медперсонал і пацієнти.

«Однак дуже важко працювати з деякими громадянами - пацієнтами, які не можуть назвати навіть своє ім'я. Деякі перебувають у тяжкому стані, похилий вік - безумовно, є певні труднощі», - сказав Бех, додавши, що багато пацієнтів центру не могли самостійно пересуватися, і лише завдяки спільним зусиллям їх вдалося врятувати. Під час оперативних заходів правоохоронці фотографували всіх пацієнтів, щоб виключити плутанину.

Він заявив, що зараз у міських лікарнях перебувають четверо пацієнтів - 1929, 1937, 1938 і 1945 років народження.

Крім того, Бех повідомив, що сьогодні під час слідчих дій у керівників центру вилучено ряд документів і мобільні телефони. На території продовжує працювати оперативно-слідча група.

Як повідомляв УНІАН, увечері 10 червня в одному з корпусів Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я сталася пожежа, внаслідок якої загинули шість осіб.

У зв'язку з тим, що сталося, відкрито кримінальні провадження за ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ.

Завтра в Одеській області оголошено жалобу.