В результаті події пошкоджена ліва бічна частина автомобіля / facebook.com/bochkala

В Одесі 30 невідомих осіб погрожували фізичною розправою журналістам проекту «Стоп корупції».

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Одеській області, вчора до поліції звернулася кореспондент одного з видань із заявою про пошкодження службового автомобіля і погрози з боку невідомих осіб. Зокрема, в Київському районі міста зловмисники погрожували учасникам проекту журналістських розслідувань.

«Заявниця повідомила, що під час здійснення ними професійної діяльності невідомий автомобілем «ВАЗ» скоїв навмисний наїзд на транспортний засіб знімальної групи, припаркований біля адмінбудівлі суду», - повідомили в главку.

Відео дня

Під час ДТП всередині автомобіля був водій. Унаслідок наїзду пошкоджено ліву бічну частину автомобіля, водій не постраждав.

Зі слів заявниці, у цей час вона і оператор перебували в приміщенні суду.

«Після їх повернення до машини підійшли 30 невідомих осіб і погрожували їм фізичною розправою», - розповіли в управлінні.

Зазначається, що зараз поліція встановлює особи зловмисників та обставини події.

Читайте такожОдеський активіст Михайлик вважає, що до замасі на нього причетні правоохоронці

Як повідомив у Facebook журналіст Роман Бочкала, в Одесі скоєно напад на журналістку «Стоп корупції» Асю Глуцкую, яка проводила розслідування діяльності голови Київського районного суду Одеси Сергія Чванкина.

«Їй вдалося з'ясувати адресу маєтку одіозного судді Чванкина, вартістю приблизно 1 млн дол. Відзнявши віллу, знімальна група поїхали в Київський райсуд, яким керує Чванкін. Там вже чекали...», - написав Бочкала.

За його словами, невідомі обступили автомобіль журналістів, після чого дали команду водієві «ВАЗ» врізатись у машину знімальної групи. Ці дії, за даними Бочкали, супроводжувалися залякуванням. Крім того, «титушки» назвали готель і номери, у яких зупинилися потерпілі.

Бочкала вважає, що напад скоєно на замовлення Чванкина, який, як стверджує журналіст, «ретельно ховав» свою віллу, змінивши нумерацію будинків, щоб Національне агентство з питань протидії корупції не змогло встановити адресу під час перевірки

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство стосовно журналіста) Кримінального кодексу України.

Як повідомив у Facebook журналіст Роман Бочкала, напад в Одесі було скоєно на журналістку «Стоп корупції» Асю Глуцьку, яка проводила розслідування діяльності голови Київського районного суду Одеси Сергія Чванкіна.

«Їй вдалося з'ясувати адресу маєтку одіозного судді Чванкіна, вартістю приблизно 1 млн доларів. Знявши віллу, знімальна група поїхала до Київського райсуду, яким керує Чванкін. Там вже чекали... », - написав Бочкала.

За його словами, невідомі обступили автомобіль журналістів, після чого дали команду водієві «ВАЗ» врізатися в машину знімальної групи. Ці дії, за даними Бочкали, супроводжувалися залякуванням. Крім того, «тітушки» назвали готель і номери, в яких зупинилися потерпілі.

Бочкала вважає, що напад скоєно на замовлення Чванкіна, який, як стверджує журналіст, «ретельно ховав» свою віллу, змінивши нумерацію будинків, щоб Національне агентство з питань протидії корупції не змогло встановити адресу під час перевірки.