У Києві "замінували" всі дитсадки / фото УНІАН

Поліція перевіряє інформацію про мінування усіх дитячих садків у Києві.

Про це УНІАН повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту КМДА.

Читайте такожУ Києві "замінували" усі пологові будинки, навчальні заклади, ряд ТЦ та супермаркетів

Відео дня

«Було повідомлено про замінування дитячих садочків у всіх районах Києва. Наразі поліція приступає до роботи. Ми тримаємо зв’язок з правоохоронцями», - сказали в Управлінні.

Речник Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага повідомила УНІАН, що анонімне повідомлення надійшло електронною поштою.

«Повідомлялось, що заміновано усі дитячі садочки у нас, в Києві, о 13.00 всі вибухнуть. Але вже 20 хвилин на першу… Лист прийшов на електронну адресу. Ми відправили лист на СБУ, правоохоронців, і далі вже вони розбираються - це їх компетенція», - сказала Водолага.

У зв'язку з повідомленням про замінування всіх дитячих садків у Києві поліція приймає рішення про повну чи часткову евакуацію об'єктів безпосередньо на місцях. Про це УНІАН повідомили у Відділі комунікацій поліції Києва.

"Є таке повідомлення. Відбуваються перевірки. Інформація надійшла на електронну пошту ДСНС", - повідомили в поліції.

На питання, чи відбувається евакуація з дитячих садочків, у поліції відповіли, що через велику кількість об'єктів в залежності від кількості людей, від робочого режиму "одночасно всі об'єкти не можуть перевірити".

"Ухвалюються рішення вже на місці - чи повна, чи часткова евакуація. Можливо, там якісь технічні будівлі перевіряють. Все залежить від об'єкта, від часу, від різних обставин", - повідомили в поліції.

Також в поліції точно не можуть сказати, коли будуть завершені роботи з перевірки усіх об'єктів.

"Щодо часу не можемо сказати, коли це буде", - додали в поліції.

Нагадаємо, 25 червня в Києві уже повідомляли про "замінування" всіх дитсадків, відділень "швидкої", аптек, готелів і 23 будинків.