У Києві знову "замінували" метро / фото УНІАН

До поліції сьогодні надійшло кілька повідомлень про мінування Верховної Ради України, міністерства, п’ятьох станцій метро та інших об'єктів. Перевірки об'єктів тривають.

Про це в коментарі УНІАН повідомила речниця Головного управління Нацполіції у Києві Оксана Блищик.

"5 станцій метро, міністерство, два магазини, Верховна Рада", - сказала вона і додала, що надійшли повідомлення про мінування ще й кількох університетів.

Відео дня

На запитання, чи правоохоронці вже перевірили будівлі на наявність вибухівки, Блищик зазначила, що перевірки ще тривають.

"Надійшло кілька таких повідомлень, одночасно створено кілька груп вибухотехніків і кінологів", - додала речниця поліції.

Читайте такожНа Харківщині 9-річний хлопчик «замінував» власну школу, перебуваючи на відпочинку у літньому таборі

Як повідомляв «Інформатор», повідомлення про «замінування» надійшли електронною поштою близько 09:50.

Стверджувалося, що заміновано наступні об'єкти:

- Верховна рада України

- Міністерство оборони України

- Станції метро «Олімпійська», «Театральна», «Золоті ворота» «Печерська» і «Теремки».

- Магазин «Дари моря»

- Гіпермаркет METRO.

До зазначених об'єктів виїхали правоохоронці. Перераховані станції метро були закриті, але у 11:02 прес-служба Київського метро повідомила, що закриті тільки станції «Театральна» та «Золоті ворота».

О 12:41 прес-служба КП "Київський метрополітен" повідомила, що станцію "Олімпійська" зачинено на вхід та вихід через анонімний дзвінок про мінування.

Раніше з центрального залізничного вокзалу Києва були евакуйовані 1,3 тисячі осіб через анонімне повідомлення про мінування.