Літак Мінськ-Київ викотився за межі злітно-посадкової смуги в полі / фото facebook/airportkiev

В мережі опублікували відео аварії білоруського літака в столичному аеропорту "Київ" (колишній "Жуляни"). На борту лайнера перебувало 139 осіб.

Читайте такожВ аеропорту "Жуляни" сталася НП з літаком (фото)

Запис НП в Facebook опублікував користувач Олександр Сирота, який летів цим рейсом.

Відео дня

"Сьогодні випробував на собі, як воно опинитися всередині літака, що злітає зі смуги, ламає шасі і повзе на череві, чіпляючи двигуном купини. Відчуття неприємне! Було страшно! І перелякані пасажири, і легка паніка у людей", - написав він.

Сирота зазначив, що служби аеропорту швидко зреагували на НП.

"Окремо можу сказати, що робота бортпровідників була вище всяких похвал! Дуже грамотно, спокійно, не допускаючи паніки організували евакуацію. Молодці! Тому всім рекомендую; треба слухати цих людей, вони працюють, щоб при необхідності зберегти нам життя!" - додав Олександр Сирота.

Пізніше аеропорт "Жуляни" ("Київ" імені Ігоря Сікорського) повідомив подробиці інциденту з літаком білоруської авіакомпанії Belavia Airlines, через який майже пів доби заблокована робота аеропорту. Про це йдеться в повідомленні аеропорту в Facebook.

Зазначається, що 12 липня 2019 року о 23:40 повітряне судно Boeing 737-300 з бортовим номером EW 336PA, рейс В2 847, авіакомпанія Belavia Airlines, яке виконувало рейс за маршрутом Мінськ-Київ, при посадці на ЗПС викотилося за межі смуги.

Ні один із 139 пасажирів і 5 членів екіпажу, які перебували на борту літака, в результаті інциденту не постраждав. Всіх пасажирів евакуювали і доставили в термінал "А".

Наразі здійснюються заходи щодо евакуації літака зі злітно-посадкової смуги.

"Аеропорт докладає максимальні зусилля для відновлення роботи найближчим часом", - резюмували в повідомленні.