Школяр кинув петарду через вентиляційний отвір зачиненого каналізаційного люку, що закривав підземні газові комунікації / фото ГУ НП в Рівненській області

У місті Радивилів Рівненської області троє підлітків отримали опіки через вибух петарди, яку один з них кинув через вентиляційний отвір зачиненого каналізаційного люку, що закривав підземні газові комунікації.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Рівненській області, інформація про отримані тілесні ушкодження трьома неповнолітніми жителями міста Радивилів до правоохоронців надійшла близько 15.00 12 серпня.

Відео дня

Слідчо-оперативна група попередньо з’ясувала, що на вулиці Паркова 15-річний хлопець, учень місцевої школи, кинув петарду через вентиляційний отвір зачиненого каналізаційного люку, що закривав підземні газові комунікації.

«Унаслідок вибуху троє учасників події, серед яких і дев’ятирічний хлопчик, отримали термічні опіки тіла», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 14-ти та 15-річного підлітків доставили до опікового відділення Рівненської обласної лікарні, а дев’ятирічного — госпіталізували із опіками кінцівок ніг у місцевий медзаклад. Їхньому життю нічого не загрожує.

«На місце події виїжджали працівники місцевої газової дільниці, які будь-яких витоків газу не виявили. Як свідчать результати огляду, вибух стався через природні зміни середовища, у якому накопичилася газоповітряна суміш», - зазначає прес-служба поліції.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, слідчі Радивилівського відділення поліції встановлюють усі обставини події, зокрема і походження піротехнічного виробу. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від трьох до семи років.