Викрадач шантажував дівчину та погрожував пістолетом / фото: ГУ Нацполіції Житомирської області

У Коростені Житомирської області правоохоронці затримали іноземця, який викрав та вивіз за кордон 25-річну дівчину.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікацій поліції Житомирської області, 18 серпня у Коростені правоохоронці затримали 45-річного іноземця за підозрою у позбавленні волі місцевої жительки.

Досудове розслідування проводиться відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України – ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі, або викрадення людини), ч. 1 ст. 147 (Захоплення заручників) та ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми, або інша незаконна угода щодо людини).

Відео дня

Встановлено, що потерпіла та затриманий познайомились у Коростені наприкінці 2018 року та деякий час підтримували стосунки. Через агресивний характер чоловіка дівчина вирішила припинити спілкування з ним та виїхала з міста на роботу до Києва. Однак іноземець, який час від часу приїздив у Коростень у службових справах, розпочав переслідувати дівчину.

Так, на початку липня цього року іноземець разом із спільником приїхав до будинку, де раніше проживала дівчина, і почав погрозами вимагати від її матері повідомити місце перебування дівчини. Застосовуючи фізичну силу та електрошокер зловмисник змусив жінку зателефонувати доньці та попросити її приїхати додому.

Коли дівчина зайшла в оселю, там її чекав іноземець. Він змусив дівчину поїхати з його спільником за кордон, шантажуючи тим, що візьме її матір у заручники.

Таким чином дівчина опинилась на батьківщині іноземця. Водночас, поліція не вказує, в яку саме країну вивезли дівчину. Назад в Україну їй вдалось повернутись на початку серпня і вона звернулася у поліцію.

Слідчі встановили, що у середині серпня чоловік знову перетнув кордон України.

Вчора, 18 серпня, озброєного зловмисника було затримано в момент, коли він, погрожуючи пістолетом, знову намагався примусити свою жертву піти з ним.

При затриманні іноземець намагався позбутись пістолета, викинувши його до смітника. Зараз поліцейські встановлюють місце перебування спільника іноземця, його особу вже встановлено. За українським законодавством, затриманому іноземцю загрожує до 15 років тюрми.