фото ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали на Дніпропетровщині проросійського агітатора, який позиціонував себе як прихильник «російського козацтва», російської православної церкви та монархізму.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік активно підтримував тимчасову окупацію АР Крим і частин Донецької та Луганської областей.

Відео дня

«Для дестабілізації суспільно політичної ситуації в регіоні він у соціальних мережах агітував за відділення області від України і «приєднання» до РФ на умовах федералізації. Задокументовано, що зловмисник також підтримував контакти із членами так званих «козачих формувань» терористів», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожВетеран АТО вирішив провчити алкоголіка у футболці "ДНР", але за нього заступилися місцеві (відео)

У відомстві додали, що приватний таксист з Дніпра відкрито демонстрував на власному авто агітацію символіки країни-агресора та пропагував клієнтам фейкові ідеї «русского мира». Зокрема, значного суспільного резонансу в листопаді 2018 року набула висвітлена у ЗМІ конфліктна ситуація між вказаною особою та волонтеркою з Дніпра, якій він намагався нав’язати свої погляди.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв'язку та комп’ютерну техніку.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.