Проведення експертиз профінансують з міського бюджету / фото ГУ ДСНС в Дніпропетровській області

У Дніпрі відселені з аварійного гуртожитку студенти Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» зможуть забрати звідти свої особисті речі після проведення двох експертиз приміщення.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Першу експертизу проведуть спеціалісти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Вони обстежать приміщення гуртожитку та нададуть висновки щодо безпеки будинку та рекомендації з його укріплення та реконструкції. Така експертиза займе близько 10-12 днів. Другу – геологічну – проведе ТОВ НВП «Гіінтіз». Її результати покажуть, у якому стані перебуває ґрунт від перехрестя просп. Дмитра Яворницького та просп. Гагаріна до монумента Слави», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За інформацією прес-служби, Дніпровська міськрада, за ініціативи міського голови Бориса Філатова, надасть студентам, яких переселили з гуртожитку матеріальну допомогу від 2,5 тис. грн. кожному.

Зазначається, що розмір допомоги буде індивідуальним. Ці кошти вони зможуть витратити на придбання особистих речей, які залишились у приміщенні. Міська рада також надасть субвенцію НТУ «Дніпровська політехніка» на покриття витрат з переселення студентів.

З аварійного гуртожитку відселили 238 студентів / фото ГУ ДСНС в Дніпропетровській області

Окрім того, дві експертизи, які дозволять оцінити стан пошкодженої будівлі гуртожитку та прилеглих територій, профінансують з міського бюджету.

Як повідомили УНІАН у «Дніпровській політехніці», з аварійного гуртожитку було відселено в інші гуртожитки вишу 238 студентів.

Як повідомляв УНІАН, 5 жовтня стало відомо про провал ґрунту біля будівлі гуртожитку №2 Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», який розташований по проспекту Дмитра Яворницького у Соборному районі міста Дніпро.

Рятувальники встановили, що на розі 5-поверхової будівлі просіло асфальтове покриття тротуару та утворилося провалля розміром 3х2 метри та глибиною близько 1,5 метрів.

На першому поверсі будівлі розташована аптека, на стінах якої утворилися значні тріщини.

Наразі будівля відключена від газо, електро та водопостачання. Рух транспорту навколо аварійного будинку припинено.